Specificaties

Specificaties voor het aanleveren van digitale artwork bestanden

Bestanden dienen middels onze templates opgemaakt te worden in high res. PDF in CMYK! Templates in allerlei programmatuur en voor alle producten zijn hieronder te downloaden. Artwork wordt n.l. alleen geaccepteerd indien deze op de juiste template zijn opgemaakt. Gelieve de templates niet te wijzigen:

CD of DVD Labelopdruk (Offsetdruk)

downloadlink 

CD of DVD Labelopdruk (Duplicatie)

downloadlink
CD Wallet (Offsetdruk)

downloadlink

CD Wallet (Duplicatie)

downloadlink
CD Inlay

downloadlink

CD Booklet 4 pagina’s

downloadlink

CD Booklet 8 pagina’s

downloadlink

CD Booklet 16 pagina’s

downloadlink

CD Digipack 4 pagina’s – Tray rechts

downloadlink
CD SJB Inlay

downloadlink

DVD Booklet 2 pagina’s

downloadlink
DVD Inlay

downloadlink

Uiteraard verzorgt UltmateDisk graag jouw artwork. Wij ontwerpen het artwork voor je single, album of digipack voor zéér aantrekkelijke tarieven.

Open bestanden dienen te zijn ingepakt (WeTransfer.com), en voorzien te zijn van alle gebruikte afbeeldingen en fonts (gecollect).

Photoshop, Illustrator en Indesign bestanden bij voorkeur zonder afmaskering aanleveren met een resolutie van 300 dpi. Afbeeldingen dienen geplaatst te worden op 100% niet groter dan het gedrukte beeldkader. Afbeeldingen in PMS of CMYK, afhankelijk zoals gedrukt gaat worden, niet in RGB, Lab etc.

Wij adviseren teksten kleiner dan 6 punt positief (=7 punt negatief) niet in een gerasterde of opgebouwde kleur te zetten, Volvlakken in CMYK of donkere foto-afbeeldingen dienen zoveel mogelijk te worden vermeden. Maximaal 300% inktbezetting voor CMYK samen.

De kleuren in de productieopdracht dienen overeen te komen met het aangeleverde bestand.

Barcodes dienen als EPS-bestand te worden aangeleverd en niet als barcodefont. De kleur van de barcode dient voldoende contrast te hebben met de ondergrond om een goede afleesbaarheid te kunnen garanderen. UltimateDisk kan uiteraard barcode, productcode en ISRC(s) voor u verzorgen. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Teksten in een Windows-bestand bij voorkeur omzetten naar outline om fontproblemen te voorkomen. Bij bestandsnamen (niet langer dan 12 karakters) verzoeken wij u de programma-extensies toe te voegen.

Tenzij u een highres resolution PDF stuurt krijgt u altijd een 72 dpi PDF van ons ter goedkeuring. Dit om te voorkomen dat tijdens het doorsturen of omzetten, bestanden onbedoeld worden gewijzigd. Deze PDF dient door u gecontroleerd en goedgekeurd teruggemaild te worden naar info@ultimatedisk.nl, zodat de productie kan starten.

Om eventuele verwisselingen van gegevens te voorkomen, verzoeken wij u om de aan te leveren bestanden te voorzien van een identificatie (catalogus- of bestelnummer), die overeenkomt met de referenties op uw productieopdracht en aan te geven dat het hier om artwork gaat.

Hoe dienen bestanden te worden aangeleverd?

Bestanden kunnen worden aangeleverd op CDR of middels “WeTransfer.com” worden verzonden naar info@ultimatedisk.nl

Specifieke richtlijnen voor de CD(R)/DVD(R)bedrukking in zeefdruk

Kleurbereik PMS (Pantone-kleuren) of CMYK. Gelieve aan te geven of u de bedrukking met of zonder witte ondergrond wilt. Juistheid van PMS-kleuren wordt alleen gegarandeerd met witte ondergrond. Er kunnen maximaal 6 kleuren inclusief de witte ondergrond gedrukt worden. Wij verzoeken u er op te letten dat geen dubbele kleurnamen gebruikt worden zoals PMS 341c en 341 cvc. Het tintbereik loopt van minimaal 10% tot maximaal 85% voor een optimaal resultaat.

Kleurproeven (Cromalin/Rainbow/Matchprint/Epson) kunnen alleen als kleurindicatie worden meegestuurd. Er kan geen garantie worden gegeven op de haalbaarheid van de aangeleverde kleurenproef ten opzichte van de in zeefdruk gedrukte discs. Wij adviseren daarom bij exacte kleurwensen artcheckdiscs te laten maken (alleen voor CMYK-bedrukkingen), die door u voordat de werkelijke doorlooptijd start, goedgekeurd dienen te worden.

Specifieke richtlijnen voor de CD/DVD bedrukking in offset

Kleurbereik CMYK. Gaarne aangeven of u de bedrukking met of zonder witte ondergrond wenst. Er kunnen maximaal 6 kleuren inclusief de witte ondergrond gedrukt worden. Als 6e kleur kan een steunkleur (PMS of lak) gebruikt worden. Het tintbereik loopt van minimaal 2% tot maximaal 98% voor een optimaal resultaat. Voor een goede zwartdekking op vlakken adviseren wij 30% CMY er onder te drukken.

Kleurproeven (Cromalin/Rainbow/Matchprint/Epson) kunnen alleen als kleurindicatie worden meegestuurd. Er kan geen garantie worden gegeven op de haalbaarheid van de aangeleverde kleurenproef ten opzichte van de in offset gedrukte cd. Wij adviseren daarom bij exacte kleurwensen artcheckdiscs te laten maken (alleen voor CMYK-bedrukkingen), die door u voordat de werkelijke doorlooptijd start, goedgekeurd dienen te worden.

Specifieke richtlijnen voor drukwerkbestanden

Om het verspringen van teksten te voorkomen geven wij de voorkeur aan high resolution PDF’s voor drukwerkbestanden. Wij verzoeken u het gebruik van transparantie te vermijden; dit kan problemen veroorzaken bij het uitdraaien van het bestand.

Bij de opmaak van het drukwerk dient er rekening te worden gehouden met tenminste 3 mm overvul/bleed (afsnee). Dit voor variatie in het afwerken. Teksten dienen daarom ook niet te dicht tegen de rand van het schoon formaat aan te staan. Snij- en andere tekens graag op tenminste 24 punten zetten.

Alle digitale drukwerkbestanden dienen op inslag aangeleverd te worden. (Bijvoorbeeld bij een 8-pagina boekje, pagina 8 en 1 naast elkaar, pagina 2 en 7 naast elkaar etc.). Opmaak van boekjes met meerdere pagina’s dienen altijd een veelvoud van 4 pagina’s te zijn en dienen binnen of buiten de template voorzien te zijn van een nummering.

Kleurproeven (Cromalin/Rainbow/Matchprint/Epson) kunnen alleen als kleurindicatie worden meegestuurd en kunnen alleen gegarandeerd worden als deze door onze drukkerijen worden aangemaakt.

Bedrukkingsopties CD-label
Bij offsetdruk (buitendiameter 117 mm tot binnendiameter 20 mm) volledige bedrukking
Bij duplicatie (buitendiameter 117 mm tot binnendiameter 24 mm) volledige bedrukking
(Let op: het middengat dus vrijhouden)

Bedrukkingsoptie DVD-label
Bij offsetdruk (buitendiameter 117 mm tot binnendiameter 20 mm) volledige bedrukking
Bij duplicatie (buitendiameter 117 mm tot binnendiameter 24 mm) volledige bedrukking
(Let op: het middengat dus vrijhouden)

Bedrukkingsopties CDR/DVDR-label in zeefdruk
Optie 1 (buitendiameter 117 mm tot binnendiameter 20 mm) volledige bedrukking met uitsparing van stackingring
(Let op: het middengat dus vrijhouden)

Opmerkingen

Alle afwijkingen van deze specificaties kunnen mogelijk prijsverhogingen en langere doorlooptijd tot gevolg hebben

Uw audio-opnamen gelieve gemasterd af als WAV of DDP bestand. Uw registraties voor DVD af te leveren als DVD-R, DVD+R.

Heb je vragen of wil je weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)6 51984292

UltimateDisk
Maurice Edelenbosch

T: +31 (0)6 51984292
E: info@ultimatedisk.nl

BTW: NL001937612B31/ KvK: 09220438
Algemene Voorwaarden / Privacy Policy

Share This