Jack Speck – Doe eens gek

Artiest(en) Jack Speck
Titel Doe eens gek
Promodatum 23-07-2020
Artikelnummer UD20024
Barcode N.v.t.
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Rock & Roll / Party
Shops Spotify Apple Music i-Tunes Deezer
Amazon Music Tidal YouTube Music Google Play

 

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Jack Speck Doe eens gek NL3UU2000002 2:58

Jack Speck goes Rock & Roll

En alweer een nieuwe hit voor zanger Jack Speck. Deze keer zoekt hij de rock & roll op met een dikke vetkuif knipoog naar Elvis want Jack is al zijn hele leven fan. De nieuwe hit heeft weliswaar de oer-Nederlandse titel ‘Doe eens gek!’ (Doesgek!) maar de muziek is onmiskenbaar uit de fifties en sixties.

Na de carnavalskraker ‘Mag ik je voortuintje ff schoffelen’ en de song ‘Haring Happen’ is dit alweer het derde nummer van Jack Speck die zich inmiddels wel singer-songwriter mag noemen.

Lekkere meezinger
‘We hebben gekozen voor een vrolijke en luchtige zomerhit en een lekkere meezinger’, zegt Jack het alter ego van Voorschotenaar Wilbur Zitman. Ook deze keer zocht hij de samenwerking met Boudewijn van Trigt, singer songwriter, componist en leadzanger van The Upsessions. ‘De muziek was geen probleem. Het is een combinatie tussen Elvis en Shakin’ Stevens. Kenners zullen het snikje aan het eind à la ‘Green Door’ zeker herkennen. Ook het ‘ahahem’ van Elvis is onmiskenbaar en tja, die kuif is echt niet van mezelf, een ode aan de grote zanger.’

Dubbelzinnig
De muziek was eigenlijk zo klaar, maar de tekst leverde wat problemen op. ‘Het viel nog niet mee om iets te schrijven dat werkelijk nergens over gaat, daar hebben we ons behoorlijk in vergist. Maar het is gelukt en natuurlijk zitten er ook weer heerlijke dubbelzinnigheden in, ach dat hoort bij mij’, lacht Jack. En eerlijk is eerlijk de stem van Jack doet absoluut een beetje denken aan die van Elvis.

Christine Carrington, Louisa en Rowan
En Jack zou Jack niet zijn als hij niet voor de bijbehorende clip weer van alles uit de kast haalde. Een knalpaarse Cadillac uit de jaren vijftig is het decor voor het nummer en de figuranten zijn net zo kleurrijk als anders. Ook bij dit derde nummer is Christine Carrington, alias Lorenzo van Beek, weer van de partij, aangevuld met transgender paar Louisa en Rowan die speciaal voor de clip helemaal vanuit Limburg naar het westen reisden. Het koppel heeft op 23 juli ook een eigen feestje, dan start op hun nieuwe realityshow ‘Eerste Hulp bij Poetsen’. ‘Een gemêleerd gezelschap ja’, lacht Jack. ‘Gewone mensen die samen lekker zot doen, lol hebben en genieten. Gewoon ‘Doe eens gek!’ dus!

‘Doe eens gek!’ wordt vanaf 23 juli door het UltimateDisk label gereleased op Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer en YouTube.

Website www.jackspeck.nl
Info & Boekingen Wilbur Zitman / wilbur@zitman-schilders.nl / +31 (0)6 24624207
Socialmedia
Muziek & Tekst Boudewijn van Trigt, Wilbur Zitman
Productie / Arrangement Peter van Kesteren
Studio Leico Music
Clipproductie Jaap van Didden / JvDRecording
Fotografie John Brussel Fotografie
Artwork Jasper Suijten / Spore Creation
Marketing & Promotie Maurice Edelenbosch / UltimateDisk

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jack Speck – Doe eens gek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This