Jack Speck – Mag ik je voortuintje ff schoffelen

Artiest(en) Jack Speck
Titel Mag ik je voortuintje ff schoffelen
Promodatum 23-01-2020
Artikelnummer UD20004
Barcode 8719884043639
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Party / Carnaval
Shops Apple MusicZazell

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Jack Speck Mag ik je voortuintje ff schoffelen NLQN72000003 2:41

Nieuwste carnavalskraker van Jack Speck ‘Mag je voortuintje ff schoffelen’

‘Een goeie carnavalskraker moet makkelijk mee te zingen zijn en lekker dubbelzinnig’, vindt Jack Speck. De zanger brengt op donderdag 23 januari ‘Mag ik je voortuintje ff schoffelen!’ uit. Die dubbelzinnigheid mag iedereen er zelf bij verzinnen, het lied is in ieder geval lekker mee te zingen, zelfs met flink wat bier op.

Afkomstig uit een Zuid-Hollands dorp boven de rivieren, is Jack niet opgegroeid met carnaval. Tot hij vorig jaar eindelijk inging op een uitnodiging van Brabantse vrienden. ‘Ik had me eerst goed ingelezen en dacht dat ik volledig voorbereid was, kocht een outfit maar bleek belachelijk overdressed. Ik liep behoorlijk in de kijker daar maar dat maakte niemand iets uit. De sfeer, de gezelligheid tijdens die drie dagen: ik was verkocht! En dit jaar ga ik weer!’

Achter de naam Jack Speck zit Wilbur Zitman die met zangpartner Mario Mulder (de Haagse Hazes) als de Zingende Schilders landelijke aandacht kreeg met de nummers ‘Je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand’ en ‘Het is bouwvak’. ‘Mario wil liever wat serieuzere nummers doen en wij gaan later dit jaar weer samenwerken. Maar dit carnavalsnummer zal al langer in mijn hoofd dus ga ik even solo met mijn voortuintje.

‘Die titel was er maar verder had ik nog niets. Componist Pascal de Vormer schreef de muziek binnen vijf uur en daarna kreeg ik de inspiratie voor de coupletten over de buurvrouwen. Binnen 24 uur hadden we een complete demo met ingezongen coupletten en refreinen. Maar daar moest nog wel een clip bij. Samen met ‘Christine Carrington’, die de buurvrouwen voorstelde, en ‘Ronald de schoffelaar’, hebben we het filmpje in de tuin van vrienden opgenomen en in het ‘Huys van Leyden’ (boutique hotel in Leiden).’

Website www.jackspeck.nl
Info & boekingen Wilbur Zitman / wilbur@zitman-schilders.nl / +31 (0)6 24624207
Socialmedia   
Muziek & Tekst Pascal de Vormer
Productie & arrangement Pascal de Vormer
Studio Leico Music
Clipproductie Hans Dijksterhuis

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jack Speck – Mag ik je voortuintje ff schoffelen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This