Loeksband – Op de Benelli naar de Beatles in Blokker

Artiest / Act Loeksband
Titel Op de Benelli naar de Beatles in Blokker
Promodatum 12-10-2020
Artikelnummer 1831546
Barcode 195448481570
Label Loek Duinmeyer
Genre Nederlandstalig / Rock & Roll / Country Rock
Shops Spotify Apple Music i-Tunes Deezer
Amazon Music Tidal YouTube Music 

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Loeksband Op de Benelli naar de Beatles in Blokker NLXM92000005 3:27

Singer-songwriter Loek op de Benelli naar de Beatles in Blokker

Met een monumentale terugblik kijkt singer-songwriter Loek Duinmeyer terug op 6 juni 1964. Die dag verzamelden ongeveer vijftien bromnozems zich in Alkmaar in Café de Nieuwpoort van zijn vader. Dat was best indrukwekkend voor een broekie van negen, al die buikschuivers voor de deur. Waar gaan ze naar toe Pap? ‘Die gaan naar de Beatles in Blokker jongen, dat is een beatband uit Engeland’.

Met knetterende motoren van vooral de Benelli brommers reed de stoet de Nieuwpoortslaan uit. Deze flashback kwam weer naar boven toen een lid van de E.L.V.I.S. Bromfietsclub Loek vroeg of hij een lied wilde schrijven voor de Benelli Bromfietsshow 2019 in zaal Concordia in Oudkarspel.

Op Wikipedia kon hij gelukkig alle informatie terug vinden met enkele afbeeldingen, die commercieel gebruikt mochten worden van het Noord-Hollands Archief, om een videoclip in elkaar te knutselen. Ook het monument ter herinnering aan dit legendarische optreden van de Beatles in Holland staat ineens in zaal Concordia tijdens de Benelli Show 2019 en op de open monumenten dagen 2020 in het Oude Gemaal in Heerhugowaard tijdens een optreden van Loek’s One Man Band.

Het was de bedoeling dat Loek dit jaar video-opnames zou maken tijdens een herhalingsrit op 6 juni 2020 met de E.L.V.I.S. bromfietsclub ter aanvulling van de opnames in zaal Concordia. Door de Corona-crisis kon dat er echter niet van komen. Als alternatief is de videocamera daarom op een driepoot gezet in het Oude Gemaal. Met het uiteindelijke resultaat kan iedereen nu een stukje meerijden met ‘Op de Benelli naar de Beatles in Blokker’ als aandenken aan dit legendarische optreden van de Beatles in Holland. Vanaf 12 oktober 2020 is het lied als singel te vinden op de Download en Streaming-sites.

Info & boekingen Loek Duinmeyer / www.loeksband.nl / info@loeksband.nl /  06 12301000
Socialmedia
Muziek & Tekst Loek Duinmeyer
Productie & arrangement Loek Duinmeyer
Clipproductie Loek Duinmeyer
RTV-Promotie Maurice Edelenbosch / Ultimatedisk

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This