Loeksband – The Story of Jumping Jack

Artiest / Act Loeksband
Titel The Story of Jumping Jack
Promodatum 20-06-2020
Artikelnummer UD20021
Barcode N.v.t.
Label Loek Duinmeyer
Genre Engelstalig / Rock
Shops Apple Music

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Loeksband The Story of Jumping Jack NLXM92000003 3:33

The Story of Jumping Jack Middelburg in een lied

Singer-songwriter Loek Duinmeyer van Loeksband uit Heerhugowaard heeft veertig jaar motorsporthistorie in muziek gegoten in een herinneringslied voor Jack Middelburg, één van de motorhelden uit zijn jeugd, die in 1980 de TT in Assen heeft gewonnen. Net als Wil Hartog, ‘De Witte Reus’ in de motorsport, die in 1977 de TT won kreeg Jack een bijnaam. Dat werd Jumping Jack. Vast afgeleid van de populaire song ‘Jumping Jack Flash’ van de Rolling Stones en het feit dat Jack door zijn dadendrang nogal veel risico nam en regelmatig een buiteling maakte. Jack heeft dan ook menigmaal zijn botten gebroken waardoor hij niet meer zo snel kon starten. In die tijd moest je de motor aanduwen en er opspringen met de start. Het maakte zijn populariteit hierdoor nog groter. Vooral ook in Engeland op het circuit van Silverstone werd Jack legendarisch door, na weer zo’n slechte start, in een inhaalrace de ietwat arrogante Amerikaan Kenny Roberts in 1981 in de laatste ronde in de laatste bocht te verslaan. Het lag in de natuur van Jack om koste wat kost te willen winnen en was zo gewend geraakt het randje op te zoeken en er overheen te gaan. De dood of de gladiolen, dat was Jacks insteek als topsporter.”

Op 1 april 1984 valt Jack Middelburg voor de laatste keer en overleed aan de gevolgen van een crash op een stratencircuit in het Groningse Tolbert. Met zijn legendarische overwinning van de TT in 1980 is het dit jaar veertig jaar geleden. Voor Loek als fan van deze motorheld uit zijn jeugd ‘Time to always remember Jack’ in ‘The Story of Jumping Jack’ een Engelstalige rocksong waar Jack trots op zou zijn. Zaterdag 20 juni de dag dat de TT zou worden gereden zet Loek het lied op zijn Loeksband YouTube kanaal en zal het snel op de download en streaming sites te vinden zijn.
———————–Einde Persbericht———————————-

Op de foto staat Loek met Bo Bendsneyder de huidige Nederlandse Topcoureur van Nederland. Dit was 18 juni tijdens het memorialrondje voor Jumping Jack. Bo heeft die dag een aantal rondjes gereden op deze motor voor Eurosport wat zaterdag 20-20-2020 wordt uitgezonden. Ik was er die dag met mijn vrienden Jos Dananberg, die eigenaar is van de Motor waar Jack de TT op won, en de wereldberoemde framebouwer Nico Bakker beiden ook uit Heerhugowaard. Bo heeft toestemming gegeven aan Loek om zijn portret in de media te mogen gebruiken.’

Info & boekingen Loek Duinmeyer / www.loeksband.nl / info@loeksband.nl /  06 42755013
Socialmedia
Muziek & Tekst Loek Duinmeyer
Productie & arrangement Loek Duinmeyer
Clipproductie Loek Duinmeyer
Marketing & Promotie Maurice Edelenbosch / Ultimatedisk

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This