Marc Didden – Mensen met kloten

Artikelnummer UD14418
Barcode 8700001828871
Releasedatum 15-01-2014
Label UltimateDisk
Artiest(en) Marc Didden
Titel Mensen met kloten
Shops Amazon Music

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Marc Didden Mensen met kloten NLQN71400100 2:38
02 Marc Didden De dood NLQN71400101 5:14

Marc Didden brengt ode aan Wim Hogenkamp

5 Februari 2014 is het 25 jaar geleden dat zanger/tekstdichter Wim Hogenkamp kwam te overlijden. De Limburgse zanger Marc Didden en zijn muzikale kompaan Patrick Vaessens brengen  ter gelegenheid hiervan een nog niet eerder uitgebracht lied van de overleden zanger op de markt.  Hun nieuwe single  ‘Mensen met kloten’ moet gezien worden als  een muzikaal eerbetoon aan de artiest Wim Hogenkamp.

Marc Didden vertelt over Wim Hogenkamp:  “Hij was een artiest die bijna alles kon: tekstdichten, zingen, acteren, maar hij ontwierp ook decors en kleding, kortom:  hij was van vele markten thuis”. Wim Hogenkamp was eind jaren zeventig, begin jaren tachtig een bekende naam. Hij speelde in de hit-serie  ‘Q & Q’ de rol van het ‘vermeende’ lijk. Hij won als tekstschrijver met ‘De Mallemolen’ van Heddy Lester het Songfestival. Hij maakte Nederlandstalige en Duitstalige lp’s, kreeg hiervoor een Edison en de Louis Davidsprijs . Bovendien schreef hij teksten voor collega-artiesten als Liesbeth List, Robert Paul, Ria Valk en Gerrie van der Klei.

“Kenmerkend voor een  tekst van Wim Hogenkamp is, dat het zo helder is geschreven, vandaar dat ze ook nog zoveel jaren na dato gezongen kunnen worden”, zegt Didden. Ook nadat Wim eind jaren tachtig aids kreeg en uiteindelijk kwam te overlijden, hebben diverse artiesten waaronder Paul de LeeuwJan Haver en cabaretgroep de Middelbare Meiden nog een lied van hem opgenomen. Het bijzondere aan dit lied ‘Mensen met kloten’ is dat Hogenkamp het wel nog op toneel heeft gezongen, maar dat dit nooit geregistreerd is voor de plaat.

Marc Didden had eerder succes met de Limburgstalige single ‘Heële’ op muziek van Astrid Nijgh en met het Nederlandstalige luisterlied  ‘Wij’. Laatstgenoemde nummer gooide afgelopen voorjaar hoge ogen bij TV Oranje  en stond 20 weken in de pop100 Nederlandstalig en werd tot Hollandse Nieuwe uitgeroepen in weekblad Privé. Net als bij zijn vorige singles, zit bij ‘Mensen met kloten’ ook deze keer weer een videoclip van Unique Photo Video met wel heel bijzondere beelden van Wim Hogenkamp. “Ik ben heel blij dat ik van RTL Nederland en stichting Veronica beeldmateriaal heb mogen gebruiken, zodat deze grote artiest weer even in de schijnwerpers staat”.

Info & boekingen: mfw.didden@gmail.com / 06-24520622

Muziek & Tekst: Rob Roeleveld / Wim Hogenkamp
Productie: John Coenen / Long Shadow Music

CD-persing, release-uitvoering, rtv / muzieksystemen / socialmedia / pers promotie, content management, artworkbegeleiding en labelcopy verzorging: UltimateDisk.

Wilt u UltimateDisk ook inzetten voor uw cd-persingen, releases, promotie, marketing en artwork ontwikkeling? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This