Mireya Derksen – Hijo de la Luna

Artiest/Act Mireya Derksen
Titel Hijo de la Luna
Releasedatum 25-07-2020
Artikelnummer UD20023
Barcode N.v.t.
Label UltimateDisk
Genre Classical Crossover
Shops Spotify Apple Music i-Tunes Deezer
Amazon Music Tidal YouTube Music Google Play

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Mireya Derksen Hijo de La Luna NL2BB1900005 4:42

Mireya Derksen met ‘Hijo de la Luna’ in halve finale ‘We Want More’

Het nummer is van de Spaanse groep Mecano en behaalde in 1990 een top 40 notering in Nederland. In 1992 trad de sopraan Monseratt Caballé (bekend van het nummer ‘Barcelona’ met Freddy Mercury) op met een klassieke bewerking.

Mireya koos dit nummer voor haar optreden tijdens de halve finale van het nieuwe zangprogramma ‘We Want More’ dat op 24 juli 2020 op SBS6 werd uitgezonden. Ze schreef zelf het classical crossover arrangement en zong de verkorte versie met live orkest tijdens de halve finale op tv. Voor haar eigen classical crossover bewerking heeft Hans Rusche (Hans Rusche Muziekproducties) de orkestband gemaakt, is het nummer opgenomen in de studio van Ralph van Manen en gemasterd door Pier-Durk Hogeterp. Het nummer is nu te streamen en te downloaden op de bekende platforms. Voor de release en promotie is ze opnieuw een samenwerking aangegaan met Maurice Edelenbosch van UltimateDisk.

Mireya heeft een stembereik van meer dan drie octaven en zingt een breed crossover repertoire: van Christina Aguilera en Within Temptation tot populair klassiek. Met haar bijzondere stem en performance trekt ze internationaal steeds meer aandacht. Tijdens de tv audities van ‘Das Supertalent’ (Duitse tv zender RTL), oogstte ze als 17-jarige met haar zang zowel bij de jury als het publiek grote bewondering en kreeg een staande ovatie. In de afgelopen jaren zijn er twee buitenlandse fanclubs voor haar opgericht.

Vorig jaar zomer was ze in Amerika voor studio opnames en een gastoptreden bij de zangeres Anastasia Lee, die bijna 10 miljoen views op YouTube heeft. Met de formatie ‘Tre Principesse’ behaalde Anastasia eerder de 2e plaats op de billboards classics & classical crossover en de Wisconsin Area Music Industry Awards voor ‘Album of the Year’ en ‘New Artist of the Year’. Voor het volgende album van ‘Tre Principesse’ heeft Mireya als special guest een aantal nummers met hen mogen opnemen bij Rock Garden Studio in Appleton. Deze zomer is helaas vanwege de corona lockdown de promotietour in Amerika niet doorgegaan.

Mireya houdt van muzikale uitdagingen en het mixen van stijlen. Haar opvallende performance is in 2019 niet onopgemerkt gebleven. Talentscout en agent Basja Chanowski van Più Music heeft Mireya onder haar hoede genomen. Dit resulteerde in Mireya’s deelname aan het Jellyfish Festivals nieuwjaarsconcert van Più Music en haar deelname aan het nieuwe TV programma ‘We Want More’ van John de Mol, waarin het niet alleen om pop draait, maar om alle zangstijlen, zoals ook classical crossover.

Website www.mireya.nl
Info & Boekingen Basja Chanowski, Più Music / 06-53101218
Socialmedia  
Muziek & Tekst José María Cano
Origineel Monseratt Caballé – Hijo de la Luna
Productie / Arrangement Ralph van Manen / Mireya Derksen
Orkestband Hans Rusche
Studio Ralph van Manen
Mastering Pier-Durk Hogeterp
Fotografie & Artwork Alain Derksen
Clipproductie N.v.t. (alleen fragment uit SBS6 ‘We Want More’)
Marketing & Promotie Maurice Edelenbosch / UltimateDisk

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This