Demy de Groot – Ritme van de Nacht

Artiest/Act Demy de Groot
Titel Ritme van de Nacht
Releasedatum 26-05-2021
Artikelnummer PL21001
Barcode 8719884070239
Label Plus31Records
Genre Nederlandstalig / Party / Levenslied
Shops Spotify i-Tunes Deezer Napster
Amazon Music Tidal YouTube Music

Beschrijving

Nr Artiest/Act Titel ISRC Tijd
01 Demy de Groot Ritme van de Nacht NLM9A2100001 3:13

Demy de Groot tovert dance classic ‘The Rhythm of the Night’ om tot zomerhit

Demy de Groot presenteert op 26 mei 2021 zijn nieuwe zomersingle ‘Ritme van de nacht’. Het is een Nederlandstalige bewerking van de wereldwijde danshit ‘The Rhythm Of The Night’ waarmee de Italiaanse band Corona uit 1994 doorbrak. De uit Rotterdam afkomstige entertainer heeft de tekst zelf geschreven. Het is overigens niet de eerste keer dat Demy zich bezighoudt met het schrijven van songteksten. Ook voor zijn eerder uitgebrachte plaat ‘Rio’ nam hij de pen ter hand. Het refrein van ‘Ritme Van De nacht’ is de letterlijke vertaling van de originele versie. De verhaallijn van het nummer is gebaseerd op een spannende avond die uitmondt in een hete nacht…..

Voor de opnames ging Demy terug naar Sonic Solutions in Roosendaal.
“In het verleden heb ik daar vaker liedjes opgenomen. De verfrissende sound die Joris van Dijk en Michel Clerx produceren blijkt toch nét iets beter te passen bij mijn doelgroep. Ik was overigens zeer tevreden met de samenwerking met producer Ger Oerlemans. Hij heeft altijd mooie producties gemaakt en begrijpt dat ik deze keuze heb gemaakt. Helemaal afscheid genomen heb ik niet van Ger. Hij heeft namelijk de clip gemaakt die bij ‘De Drie Heertjes’ in Chaam is opgenomen. Met name de live bongo -die is ingespeeld door Michel Clerx- en de accordeonpartij door Daniël Metz maken de productie vol. De backing-vocals werden door Natasja den Toom ingezongen. Al met al staat het nummer vol met de modernste technieken. Dat stemt me erg vrolijk”, onthult Demy.

De afgelopen maanden heeft Demy niet stilgezeten. Hij heeft z’n focus gelegd op het maken van leuke medleys en hij wil live sessies op Youtube plaatsen. Daarover volgt spoedig meer info.

‘Ritme Van De nacht’ verschijnt bij +31 Records en is vanaf 26 mei 2021 te streamen bij de bekende portals. De videoclip is te bewonderen op Youtube en op de social media van Demy.

Website www.demydegroot.nl
Info & boekingen Plus31 Records / www.plus31records.nl / Bert Schenau
Socialmedia   Twitter Logo 
Origineel Corona – The Rhythm of the night
Muziek & Tekst F. Bontempi, A. Lee, G. Spagna, P. Glenister, M. Gaffey
NL-tekstbewerking D. Grootenboer
Productie & Arrangement Sonic Solutions
Mastering Sonic Solutions
Studio Sonic solutions / Roosendaal
Koor Natasja den Toom
Accordeon Daniël Metz
Percussie Michel Clerx
Fotografie Jim Hoogendorp
Artwork Artiest Ontwerp
Clipproductie Ger Oerlemans / Oerlemans Muziek Producties
Label/Project/Content Management Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)
RTV-Promotie HubscH Media / info@hubschmedia.com / +31 72 5054229 / +31 6 11078010

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This