Jack Speck – De Vette Rap

Artiest(en) Jack Speck
Titel De Vette Rap
Promodatum 30-11-2020
Artikelnummer UD20034
Barcode N.v.t.
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Party / Rap
Shops Spotify Apple Music i-Tunes Deezer
Amazon Music Tidal YouTube Music

 

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Jack Speck De Vette Rap NL3UU2000003 3:29

De Vette Rap van ‘professor’ Jack Speck

Nee het is niet Elvis maar het zou hem geweest kunnen zijn, want ook in dit nieuwe nummer lijkt de stem van Jack Speck op de grote zanger. Rappen had ook hij nog nooit gedaan en met ‘De Vette Rap’ ofwel het ‘Straattaalcollege van professor Speck’, stapt de zanger volop uit de blue suede shoes van zijn idool.

Het is alweer het vierde nummer dat Jack dit coronajaar uitbrengt. Na de carnavalskraker ‘Mag ik je voortuintje ff schoffelen’, ‘Het haringlied’ en het rock & roll nummer ‘Doe eens gek!’, heeft het alter ego van Wilbur Zitman zich op de rap gestort. ‘Het stond bovenaan mijn lijstje maar ik moest wel volledig uit mijn comfortzone komen. Van rappen wist ik niets en heb eerst het ritme moeten leren. Daarom duurde het ook even voor we dit nummer op de rails hadden, tussen het schrijven en het eindproduct zat twee maanden en dat is voor ons veel.’

Jack kwam op het idee van de Vette Rap en het Straattaalcollege door de serie ‘Mocromaffia’. ‘Daar hoorde ik een hele eigen taal waar ruzie ‘fitty’ wordt genoemd, schoenen ‘pattas’ en geld ‘doekoe’. Je moet het maar weten. Ik heb me in het straattaalwoordenboek verdiept, doe net alsof ik het allemaal volledig onder de knie heb en dus is dit het ‘straattaalcollege van professor Speck’. En verder gaat de tekst over mijn voorliefde voor snacks, dus ook een vette knipoog naar mezelf’, zegt de zanger die zelfspot in zijn teksten absoluut niet schuwt.

Ook dit nummer is het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen Jack en Boudewijn van Trigt. De twee zijn aan elkaar gewaagd als het gaat om idiote teksten als ‘dat laars ik aan mijn lap’ en ‘de een is een pikanto, de ander een kroket, uiteindelijk zwemmen ze samen in hetzelfde vet’. ‘Dat lijkt misschien onzin maar toch zit er een diepere betekenis achter. Het gaat erom dat we niet allemaal hetzelfde zijn of hoeven te zijn, maar dat we wel allemaal in dezelfde wereld leven. Elk leven telt, wie of wat je ook bent. Dat wilde ik wel even laten weten!’

De bijbehorende clip speelt zich natuurlijk deels af in een partycenter Prikkewater. Producer is Peter van Kesteren van Leico Music en het camerawerk kwam ook deze keer weer van Jaap van Didden van JvDRecording. Naast Jack doen Louisa Janssen (van Rowan & Louisa), André Pronk (bekend van Idols en zijn bijzondere lach), naast schilder Ronald Moerland (al 35 jaar in dienst) is ook de paarse Cadillac natuurlijk van de partij.

‘De Vette Rap’ komt op 30 november uit en is te horen en te zien op www.jackspeck.nl en wordt door het label UltimateDisk o.a. gereleased op Spotify, Apple Music, iTunes en Deezer.

Het was een druk jaar voor Wilbur Zitman die in het dagelijks leven eigenaar van het gelijknamige schildersbedrijf is. ‘Klopt vier nummers uitbrengen is best veel maar als je het leuk vindt, kun je heel wat hebben. Ik kijk nu al uit naar 2021!’

Website www.jackspeck.nl
Info & Boekingen Wilbur Zitman / wilbur@zitman-schilders.nl / +31 (0)6 24624207
Socialmedia
Muziek & Tekst Boudewijn van Trigt, Wilbur Zitman
Productie / Arrangement Peter van Kesteren
Studio Leico Music
Clipproductie Jaap van Didden / JvDRecording
Artwork MijniDé Foto
RTV-Promotie Maurice Edelenbosch / UltimateDisk

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jack Speck – De Vette Rap” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This