Jack Speck – Haringhappen

Artiest(en) Jack Speck
Titel Haringhappen
Promodatum 27-05-2020
Artikelnummer UD20017
Barcode 8719884051078
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Party
Shops Apple MusicZazell

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Jack Speck Haringhappen NL3UU2000001 2:48

Haringhappen met Jack Speck

‘Soms met uitjes, soms met zuur maar de echte is puur natuur! Nog voordat het zo gewilde visje is gevangen, brengt Jack Speck al een lekkere meezinger uit: ‘Wat je moet snappen van haring happen’. En natuurlijk zit er weer een knotsgekke clip bij met bekende namen uit de regio.

Haringhappen is het vijfde nummer van Wilbur Zitman, eigenaar van Schildersbedrijf Zitman & Co. en het tweede van zijn alter ego Jack Speck. Het eerste nummer ‘Je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand’ vorig jaar, werd landelijk een groot succes en smaakte naar meer. Als Jack Speck maakte de zanger begin dit jaar furore met zijn carnavalskraker ‘Mag ik je voortuintje ff schoffelen’.

‘Haringhappen is geschreven op verzoek van een bevriende vishandelaar’, legt Jack uit. ‘Nog een paar weken en dat ligt de Hollandse nieuwe weer in de winkels en daar moest meer aandacht voor, vond hij.

‘Samen met collega-schilder en musicus Vincent van den Bogaard en zijn bandlid Boudewijn van Trigt hebben we het nummer geschreven en gecomponeerd. Het is ook het eerste nummer waarvan we zelf de compositie hebben gemaakt, dus geen tekst op al bestaande muziek, iets wat ik al heel lang wilde. De productie en het arrangement zijn weer verzorgd door Peter van Kesteren van Leico Music.’

De meezinger lag al even op de plank. ‘We hebben er goed over nagedacht of we een dergelijk nummer in deze tijd wel uit kunnen brengen. Corona raakt iedereen in zijn leven, privé en zakelijk. Sociaal gezien ligt alles plat en haringparty’s zijn er al helemaal niet. We hebben besloten toch iets te brengen waar mensen om kunnen lachen, al is het vanuit huis. En dus is het nummer op 27 mei gereleased i.s.m. het label UltimateDisk.

En Jack zou Jack niet zijn als er niet een gekke clip bij kwam waarvoor hij een samenwerking aangaat met Hans Dijksterhuis van Multivision. In een knalgeel regenpak met zuidwester gaat hij de kust langs om te kijken of de vloot er al aan komt. En daarna wordt er gekaakt bij de vishandel waar heel wat bekende namen uit de regio langs komen.

Nieuwsgierig? Kijk dan op YouTube Jack Speck en op de website jackspeck.nl.

Website www.jackspeck.nl
Info & boekingen Wilbur Zitman / wilbur@zitman-schilders.nl / +31 (0)6 24624207
Socialmedia   
Muziek & Tekst W. Zitman, V. vd Bogaard, B. v Trigt
Productie & arrangement Peter van Kesteren
Studio Leico Music
Koor Peter van Kesteren, Wilbur Zitman
Fotografie Marjolein Altena
Artwork Jules Perel / Mijnidé
Clipproductie Hans Dijksterhuis / MultiVision Productions
Release / Promotie / Marketing Maurice Edelenbosch / UltimateDisk

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jack Speck – Haringhappen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This