Loeksband – Koningsdag in Holland

Artikelnummer UD14429
Barcode 8700001854320
Releasedatum 04-04-2014
Label UltimateDisk
Artiest(en) Loeksband
Titel Koningsdag in Holland

 

Apple MusicJUKEZazellMegaMedia button

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Loeksband Koningsdag in Holland NLXM91300030 3:46

De Heerhugowaardse  Zanger, Troubadour Loek komt met Koningsdaglied

Na ”Vertel Dat Maar in de Rijp”  is er nu “Koningsdag in Holland”. Geschreven voor een samenzang met de kinderen tijdens de  Koningsdagviering op de Basis school waar Loek werkt. Het is dan ook een heel leerzaam lied geworden vol met informatie over het Waterrijke Koninkrijk der Nederlanden.

Het lied zal ook komen op het album “Loek over Noord Holland 3”. Waarin het thema Land en Water in meerdere nummers terug te vinden zal zijn. Loek heeft een Youtube clip gemaakt die start vanaf het monument op de afsluitdijk en zo via Lely en Leeghwater het ontstaan van land voor het Koninkrijk der Nederlanden bezingt.

Op youtube staat ook al het lied “Het Kerkje van Het Dorp” die gaat ook over water en het  lage land tussen Hoorn en Edam. Een melancholiek liedje met een herkenning naar Het Dorp van Wim Sonneveld. Ook zo’n Muzikale Ansichtkaart waar Loek dan ook zijn voorbeeld in ziet bij het schrijven van zijn liedjes. Loek ziet Youtube  als zijn muzikale uitlaatklep waar hij zijn creaties van muzikale ansichtkaarten op plaatst. En zo de mensen kennis laat maken met zijn liedjes van, voor, over en uit Noord-Holland. Het Album zal in 2015 uit gaan komen. Als derde in de serie Liedjes van, voor, over en uit Noord Holland.
——————————————————————————————————————————————————————-
Loek Zang, Gitaar, Sax en Keyboards. Loek is begonnen in 1978 als zanger gitarist van de band Energy uit de kop van Noord-Holland een Top40-coverband waarmee in de danszalen van Noord-Holland en omstreken werd opgetreden. Het was de tijd dat er in elk dorp in de kop van Noord-Holland in het weekend wel livemuziek gespeeld werd op zaterdagavond of zondagmiddag. Zoals bezongen in The Cats Forever Vriend van het album Loek over Noord-Holland 1.

In 1981 stapte Loek over naar de iets stevigere rockgroep Kick uit Medemblik waar hij 2 jaar in heeft gezeten als gitarist zanger saxofonist. En meer landelijk werd opgetreden. Hierna ging hij meer de feestkant van de muziek op door in het Moonlight Trio gaan spelen. Met dit Trio is de single “De Boer’n Rock” / “Oh wat is ons Noord-Holland mooi” uitgebracht en heeft Loek  jarenlang  op kermissen en feesten in Noord-Holland gespeeld als zanger, gitarist, saxofonist.

Na het uiteen vallen van het Moonlight Trio heeft Loek nog diverse pogingen ondernomen om een nieuw Allround Trio op te bouwen maar dit liep stuk op de beschikbaarheid van betrouwbare toetsenisten. Toen is besloten zelf Keyboard te gaan spelen. Zo ontdekte hij ook dat het keyboard geprogrammeerd kon worden via een midi sequencer. Dit gaf hem de mogelijkheid terug om weer Gitaar en Saxofoon te gaan spelen. Nu echter met wat hij zelf eerst op het Keyboard had gespeeld.

De Oneman Band was geboren en in 1991 was het eerste optreden op de kermis in het Rode Hert in Egmond aan de hoef. Omdat er ook altijd nog aanvragen voor Trio binnen kwamen, werd de 1manband regelmatig uitgebreid tot Duo of Trio en Band al naar gelang de vraag en het beschikbare budget. Loek speelde ook regelmatig met Mister Hoogie Boogie freelance samen als Mister Hoogie Boogie & Uncle Loekie.

Vanaf 1999 ging Loek vooral nog Duo spelen met zijn dochter Nena als zangeres onder de naam Nena en Loek’s Onemanband later verkort tot Nena en Loeksband en er werd een website gestart  onder de domeinnaam Loeksband.nl. Nu Nena echter is afgestudeerd aan de academie voor popcultuur en haar eigen bedrijf Pretvormer.nl is begonnen, kan Nena niet elke keer meer mee.

Hierdoor is Loek weer meer op de 1manband terug gevallen. En om deze weer een nieuwe frisse start te geven, wordt gelijk besloten om zijn droom nog eens na te jagen om een Nederlandstalig album met eigen nummers uit te brengen. De naam Loeksband wordt gewoon aangehouden zodat alle opties in samenstelling open blijven en zelfs met Loeks’s (orkest)band de lading nog dekt. Dit heeft nu 2 album CD’s opgeleverd onder de Naam “Loek over Noord-Holland 1” en “Loek over Noord-Holland 2”. In mei 2012  is de single “Heerhugowaard” uitgebracht als voorloper van het album.

Website: Loeksband.nl 

Muziek / Tekst: Loek Duinmeyer
Productie: Loek Duinmeyer

Release-uitvoering, rtv / muzieksystemen / socialmedia / pers promotie, content management, artworkbegeleiding en labelcopy verzorging: UltimateDisk.

Wilt u UltimateDisk ook inzetten voor uw cd-persingen, releases, promotie, marketing en artwork ontwikkeling? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Loeksband – Koningsdag in Holland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This