Marc Didden – Wij

Artikelnummer UD2395
Barcode 8700001818599
Releasedatum 20-03-2013
Label UltimateDisk
Artiest(en) Marc Didden
Titel Wij
Shops Amazon Music
Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Marc Didden Wij NLQN71300058 4:37
02 Marc Didden Poëzie NLQN71300059 4:08

“Wij”, de eerste Nederlandstalige clip en cd-single van Marc Didden

Marc Didden zong al eerder de lokaal bekende Limburgstalige liedjes “Schiethoezer” en “Heële”. Van het laatste nummer, maakte hij ook al een videoclip, die veel bekijks gaf op You Tube, in weekblad Privé, de KRO, TV Oranje en bij RTV Parkstad. Bij zijn nieuwe nummer “Wij” maakt hij de overstap van de Limburgse taal naar het Nederlands.

Voor de tekst van dit lied is Marc zelf in de pen geklommen en heeft hij een Nederlandstalige tekst geschreven, de melodie is van de componiste Rinie Houben-Loenders. Marc zegt over de song het volgende: “Het gaat over een relatie die mooi begint, dan komen de eerste spanningen en vervolgens gaat het stuk. Of is er dan toch nog hoop?”

“En zette jij je mitsen en maren dan opzij
En hield jij ook weer van mij”

De muzikale begeleiding is in handen van pianist/accordeonist Patrick Vaessens. De videoclip is gemaakt door Unique Photo Video  en is eigenlijk meer een vier minuut durende minifilm. Het resultaat is te zien via You Tube en de song is vanaf 20 maart 2013 te beluisteren via Spotify, iTunes en Downloadmusic.nl

Marc Didden

Zanger/tekstdichter Marc Didden is in het dagelijks leven werkzaam als decaan op het Charlemagne College in Landgraaf. Hij doorliep de Pabo, studeerde Nederlands en volgde diverse cursussen op het gebied van coaching en loopbaanbegeleiding. Als kind had hij al een enorme interesse in de Nederlandse taal. Hij verzamelde veel boeken, lp’s en cd’s met Nederlandstalige kleinkunst en luisterlied. Marc zegt hierover: “Ik was een enorme liefhebber van dit genre en volgde alles, ik romantiseerde het artiestenbestaan ook. Ondertussen weet ik van dichtbij dat het heel hard werken is”. Het bleef niet alleen bij bewonderen. Hij ging schrijven en schreef korte cabareteske acts en een minimusical voor de Pabo in Heerlen. Een raptekst van hem viel in de prijzen op het Racism Beat-it Festival in Spaarnwoude.

“Ik hou gewoon van de Nederlandse taal en goedverzorgde teksten.” Op het gebied van tekstdichters gaat zijn voorkeur uit naar: Jan Boerstoel, Jurrian van Dongen en George Groot. “Prachtig wat zij met woorden doen”. Genieten kan hij van artiesten als; Robert Long, Jenny Arean, Rob van de Meeberg en Gerard Cox. “Deze Nederlandse grootheden weten exact hoe ze een lied moeten brengen, soms uitbundig en dan weer heel intiem.”

Marc verichtte ook allerlei promotiewerkzaamheden voor andere artiesten. Zo stelde hij een 2CD samen voor zangeres-actrice Ria Valk, bedacht een verhaallijn voor haar in de VARA-comedy ‘Kinderen geen bezwaar’ en had een stimulerende rol bij verschillende producties van theatermaakster Astrid Nijgh. In 2008 had hij een lokale hit met het lied “Schiethoezer” en in de zomer van 2012 bracht hij de CD-single “Heële” uit.

Info & boekingen: mfw.didden@gmail.com / 06-24520622

Muziek / Tekst: Rinie Houben-Loenders / Marc Didden
Productie: John Coenen / Long Shadow Music

CD-persing, release-uitvoering, rtv / muzieksystemen / socialmedia / pers promotie, content management, artworkbegeleiding en labelcopy verzorging: UltimateDisk.

Wilt u UltimateDisk ook inzetten voor uw cd-persingen, releases, promotie, marketing en artwork ontwikkeling? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This