Sidney Bischoff – Is het waar

Artiest(en) Sidney Bischoff
Titel Is het waar
Releasedatum 01-04-2020
Artikelnummer SB02420
Barcode 8718403109641
Label Sidney Bischoff Entertainment
Genre Nederlandstalig / Party / Levenslied
Shops Apple MusicZazell

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Sidney Bischoff Is het waar NLTY72000001 3:17

Sidney Bischoff komt fans tegemoet en brengt ‘Is het waar’ uit op single

‘Zal ik m’n nieuwe single nu wel of niet uitbrengen’. Daarover twijfelde Sidney Bischoff enorm. ‘Aan de éne kant lijkt het misschien vreemd om tijdens de Coronacrisis een nieuwe single uit te brengen en aan de andere kant gun ik de mensen ook een beetje afleiding. Omdat heel veel mensen momenteel verplicht thuis zitten speelt de radio een belangrijke rol. Diverse radiopresentatoren gaven al aan dat er op dit moment bijna geen nieuwe singles worden uitgebracht. Dat is het tegenovergestelde van wat tijdens de zomer van 2019 gebeurde. Toen was er een overvloed aan nieuwe releases en was het voor de radiostations niet te doen om alles op te nemen in de playlist. Mijn vrouw Brenda nam veel twijfel bij me weg en heeft me overtuigd dat het nu juist wel het goede moment was om ‘Is het waar’ uit te brengen’, verklaart Sidney.

Het van oorsprong van Andre Hazes afkomstige liedje stond als track op het in 2001 gelanceerde album ‘Nu’ en is nooit als single uitgebracht. Nu wil het toeval dat dit lied destijds opgenomen is door Hans Aalbers en laat Sidney daar tegenwoordig nou ook z’n nummers opnemen. ‘Diezelfde Hans Aalbers heeft het arrangement behoorlijk onder handen genomen en heeft van een albumtrack een eigentijds singlewaardig lied weten te maken’, glundert Sidney.

Al geruime tijd maakt ‘Is het waar’ deel uit van datgene dat Sidney vertolkt op het podium. Sidney kan zich nog herinneren dat hij een compliment kreeg van René Karst tijdens een optreden in Oostenrijk. ‘Zelfs René had nog nooit van dit heerlijke levenslied gehoord. Dat geldt natuurlijk niet voor de echte Hazes fans. ‘Zowel de tekst als de melodielijn spreken me erg aan. Ik hoop dan ook dat deze single het net zo goed gaat doen als m’n vorige single ‘Jij bent alles’. Hiermee week ik af van m’n vertrouwde repertoire. Dat leverde me een vloedgolf aan positieve reacties op. Bij de toonaangevende Nederlandstalige radiostations werd deze single grijsgedraaid. Dat voorspelde Hans Aalbers destijds ook al. Datzelfde gevoel heeft hij over de nieuwe single. Ik wacht het rustig af’, aldus Bischoff.

‘Is het waar’ verschijnt op 1 april 2020 op het label Sidney Bischoff entertainment. Uiteraard heeft zijn vaste clipproducent William ten Kate de beelden van de clip geschoten die eveneens op 1 april te zien zal zijn bij de bekende clipzenders en op de social media kanalen.

Website www.sidneybischoff.nl
Info & boekingen   
Productie / arrangement Hans Aalbers
Studio Hans Aalbers Recordings
Muziek & Tekst C. Koek, R. Portegies
Publishing Basart International Music Publishers, C.j.k. Music
Backingvocal Astrid Kooijmans, Arjan Venemann, Hans Aalbers
Gitaar / Bas gitaar Marcel Fisser / Hans Aalbers
Midi Hans Aalbers
Fotografie Peter Woods
Artwork Cd-Hamster
Clip Productie William ten Kate
Project Management Maurice Edelenbosch / UtimateDisk
RTV Promotie HubscH Media / info@hubschmedia.com / +31 72 5054229 / +31 6 11078010

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This