Het Voorzetselkoor – Hattemerbroek

Artikelnummer UD18585
Barcode 191924676706
Releasedatum 09-01-2018
Label Het Voorzetselkoor
Artiest(en) Het Voorzetselkoor
Titel Hattemerbroek

 

Apple MusicSoundcloudArtiesten Shop

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Het Voorzetselkoor Hattemerbroek NLP751700101 3:27

Nieuwe Carnavalssingle Voorzetselkoor ‘Hattemerbroek’

14 jaar na het succesnummer ‘De Hand’, komt het Voorzetselkoor dan eindelijk met een opvolger, de carnavalskraker ‘Hattemerbroek’!

‘Hattemerbroek’ gaat niet over de gelijknamige plaats en het snelwegknooppunt in Gelderland, maar vertelt de geschiedenis van een broek die beter AAN had kunnen blijven in plaats van UIT.

Het koor maakt hier wederom duidelijk hoe een voorzetsel het verschil kan maken. In het accent waarin wordt gezongen werd dat toevallig ‘Hattemerbroek’. Welk accent dat is, dat weten de leden van het koor eigenlijk ook niet precies. Toch kon het koor een kleine verwijzing naar het knooppunt en een legendarische andere carnavalskraker niet laten liggen: ‘Bie Hoeveloake rechtdeur’!

Maria, Vincent, Piet, Gerard, Doortje, Harrie en Jopie: Het voorzetselkoor bestaat uit 7 totaal verschillende karakters. Hun passie voor taal in het algemeen en voorzetsels in het bijzonder bracht ze bij elkaar.

Die passie verwerken ze in hun muziek. In de video bij ‘de Hand’ zit een introductie van de koorleden. De leden van het koor waren in het verleden veelvuldig te horen op nummers van het duo ‘Alias the same’. Ze zijn ook te horen en te zien op Alan Lauris’ ‘Snowball’.

Meer Info: Alan Lauris Hoekstra / alan.hoekstra@dehand.nl
Website: Voorzetselkoor.nl / Socialmedia: Facebook Instagram

Muziek & Tekst: Alan Lauris Hoekstra
Productie & arrangement: Alan Lauris Hoekstra
Genre: Nederlandstalig / Carnaval

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing en artwork ontwikkeling? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Voorzetselkoor – Hattemerbroek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This