Ger Edwards – Karma (EP)

Artiest/Act Ger Edwards
Titel Karma (EP)
Releasedatum 19-07-2021
Artikelnummer SR21007
Barcode 8719884073629
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Pop
Shops Spotify i-Tunes Deezer Napster
Amazon Music Tidal YouTube Music
Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Ger Edwards Karma NLQN72100007 2:55
02 Ger Edwards Jij bent me kwijt NLQN72100008 3:32
03 Ger Edwards Droom NLQN72100009 2:47
04 Ger Edwards Hoor hoe ik huil NLQN72100010 3:52

Ger Edwards bezingt dat zijn wraak zoet zal zijn en lanceert single ‘Karma’

EP Ger Edwards ‘Karma’
Wat iedereen denkt, maar eigenlijk niemand zegt, bezingt Ger Edwards is zijn nieuwste ‘Out of the Box’ single ‘Karma’, afkomstig van zijn gelijknamige EP met 4 gloednieuwe liedjes. ‘Karma’, een nummer over list en bedrog, waarin Ger Edwards bezingt dat zijn wraak zoet zal zijn en het Karma toe zal slaan.

Eigenlijk maakt Ger Edwards met deze bitchy ‘Karma’ een statement naar de mensen om hem heen, die hem ooit een ‘mes in de rug’ hebben gestoken. Hoeveel luisteraars zullen zich hier niet in herkennen? Iedereen kent wel een situatie waarin men hoopt dat Karma een bitch is. De song zelf trekt de aandacht van de luisteraar naar de speakers door de innemende teksten en een prachtige gitaarsolo. Qua muziek een invloed van Modern Talking, spooky én gillende rocksound gitaren.

Je bent me kwijt
Een kleinkunst lied over liefde en bedrog, relatief rustig nummer qua tempo en een typisch Ger Edwards nummer, in de stijl die het beste bij hem past. Een lied over opstanding van jezelf en bewustzijn van je kracht. Deze semi-ballad met een sound die zo van een James Bond soundtrack lijkt te komen. Significant detail: Leee John, de zanger uit de popgroep ‘Igmagination’, met diverse grote hits had in de jaren tachtig, schreef samen met Wouter Janssens, mee aan de compositie. Mike Allison componist van o.a. Olivia Newton John (tevens een vriend van Wouter Janssens) heeft na het beluisteren van dit lied, zélfs al een Engelse variant gearrangeerd en vindt de versie van Ger Edwards geweldig!

Droom
Muzikaal gezien een rustig romantisch nummer, waarin Ger Edwards de liefde beschrijft voor iemand die hem zeer dierbaar is. Achteraf blijkt alles een droom te zijn. Je meent in dit nummer iets herkenbaars aan te treffen. Het doet een beetje denken aan de zangstijl van Ramses Shaffy. De prachtige pianomuziek en wisselingen in de stijl vallen op. Ook is er een bombastisch moment in verwerkt.

Hoor hoe ik huil
In ‘Hoor hoe ik huil’, bezingt Ger Edwards het verlangen naar Liefde en het op zoek zijn naar de belangrijkste persoon in zijn leven. Hoor hoe ik huil is echt heel anders dan eerder werk, vernieuwend en bijzonder, met onverwacht óók een stukje rap. Het ritme een beetje tegen de maat in wat het zo spannend maakt. En het gevoel dat je wilt dansen.

De release en promotie van ‘Karma’ worden verzorgd door Maurice Edelenbosch van UltimateDisk.

Website www.ger-edwards.nl
Info & boekingen Ger Edwards / +31 (0)6 52592332 / info@ger-edwards.nl
Socialmedia
Muziek & Tekst track 1 Wouter Janssens
Muziek & Tekst track 2 Wouter Janssens, Leee John, Mike Allison
Muziek & Tekst track 3 Wouter Janssens
Muziek & Tekst track 4 Wouter Janssens, Leo Sienot
Productie Leo Sienot
Arrangementen Xander Nighting, Leo Sienot
Studio Studilio
Mastering Leo Sienot
Koor Ger Edwards, Leo Sienot
Artwork Ger Edwards
Clipproductie Jaap van Didden / JvDRecording
Label/Project/Content Management Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)
RTV Promo & Marketing Maurice Edelenbosch / UltimateDisk / +31 (0)6 51984292

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Share This