Kees Haak – Dans Dans Dans

Artiest/Act Kees Haak
Titel Dans Dans Dans
Releasedatum 03-09-2021
Artikelnummer SR21007
Barcode N.v.t.
Label Foxtrot Music
Genre Nederlandstalig / Party / Levenslied
Shops Spotify i-Tunes Deezer Napster
Amazon Music Tidal YouTube Music

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Kees Haak Dans Dans Dans NL1ZY2100001 3:42

Kees Haak ruilt in nieuwe single ‘Dans Dans Dans‘ de foxtrot in voor de quickstep

Over de nieuwe ‘Dans Dans Dans’ van Kees Haak is heel goed nagedacht. De credits hiervoor gaan voor een groot gedeelte naar René Karst. Hij kreeg van Kees de opdracht om in de stijl van Foxy Foxtrot een liedje te schrijven. René riep de hulp in van tekstschrijver Willem Gunneman en samen hebben ze gekeken op welke manier Foxy Foxtrot van Haak senior tot stand is gekomen. Het moest geen cover worden, maar een compleet nieuwe track. De opnames vonden plaats bij de legendarische Wisseloord Studio’s in Hilversum o.l.v. producer Ger Oerlemans.

Kees en René hebben al jaren een goede band met elkaar. Tijdens de theatershow die Kees in 2017 gaf stond René als gastartiest op het programma. Sindsdien hebben de mannen regelmatig contact. Zo ook in juni 2020. ‘Ik belde René op om te vragen hoe het met hem ging. Hij was herstellende van het coronavirus. In de tweede helft van het gesprek vroeg René hoe het met mij was. Ik vertelde hem dat het met de gezondheid goed ging, maar muzikaal de agenda compleet was leeggeschraapt. Ook vertelde ik dat ik op zoek was naar een nieuw liedje en gaf hem enkele ingrediënten die verwerkt moesten worden. De volgende ochtend belde René me op dat hij een demo had gestuurd. Mijn complete gezin was razend enthousiast. Vanwege het wereldwijde virus is destijds besloten om de release een jaartje op te schuiven. Dat was wel een domper omdat ik eigenlijk exact 45 jaar na de release van Foxy Foxtrot deze plaat wilde lanceren. Een emotionele bijkomstigheid was dat het vorig jaar ook 30 jaar geleden is dat mijn vader kwam te overlijden. Maar goed, het is even niet anders’, meent Kees.

Over het script van de videoclip is eveneens heel goed nagedacht. Sander Drooglever van Xandro Media heeft de beelden geschoten in de geboorteplaats van Kees, namelijk Delft. Als knipoog naar Foxy Foxtrot is het bekende meisje uit dat nummer te zien én is 1 van de muzikale compagnons van Nico Haak, Polle Eduard, op een gitaar te zien.

‘Dans Dans Dans’ verschijnt op 3 september 2021 bij Foxtrot Music.

Website www.keeshaak.nl
Management & boekingen www.feestartiesten.nl / info@feestartiesten.nl / 072 5054229
Socialmedia   Twitter Logo
Muziek / Tekst Rene Karst / Willem Gunneman
Productie Ger Oerlemans
Studio Wisseloord Studio
Backing vocals Ingrid Simons
Gitaar Marcel Fisser
Blazers Martijn de Laat
Fotografie Nickie van Leijenhorst
Artwork Artiest Ontwerp
Clipproductie Xandro Media
Project/Label/Content Management Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)
RTV Promo & Marketing: HubscH Media / info@hubschmedia.nl / +31 72 5054229 / +31 6 11078010

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/off Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Andere suggesties…

Share This