Loeksband – Amsterdam Hoofdstad

Artikelnummer UD17568
Barcode 191924302780
Releasedatum 03-10-2017
Label Loeksband
Artiest(en) Loeksband
Titel Amsterdam Hoofdstad

 

Apple MusicJUKEArtiesten Shop

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Loeksband Amsterdam Hoofdstad NLXM91700006 3:28

Loeksband lanceert nieuwe single en videoclip ‘Amsterdam Hoofdstad’

In het Boek Musical van Water en Land is het lied ‘Amsterdam Hoofdstad’ geschreven voor Rooie Sien van café De Tijd, een groot fan van het Amsterdamse levenslied en musical De Jantjes. Zij spreekt dan ook de wens uit dat er eigenlijk weer eens zo’n musical zou moeten komen. Meester Rob, een ander personage uit het boek, is een oud Amsterdammer die aardig overweg kan met de accordeon. Om de liefde van Rooie Sien te winnen maakt Meester Rob samen met Loek het lied ‘Amsterdam Hoofdstad’ waar ze de bekendste liedjes uit het Amsterdamse repertoire in hebben verwerkt.

Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard pakt muzikaal uit met een nieuw lied en het boek ‘Musical van Water en Land’ met dezelfde titel, geschreven voor het derde album van Loeksband ’Land van Leeghwater’. In het boek neemt Loek u mee met het koor ‘De Nieuwe Tijd’ uit Alkmaar, naar de opvoering van hun musical over leven en overleven in Alkmaar en het Land van Leeghwater. Waarin een zoektocht naar de munt van Justerland de geschiedenis weergeeft van Noord-Holland en de strijd tegen het telkens weer oprukkende water. Het lied ‘Schaduw op Justerland’ is hiervoor als ouverture al uitgebracht en staat als videotrailer voor album, boek en musical op YouTube. Dit wordt nu vervolgd met het boek en 2 nieuwe singles ‘Amsterdam Hoofdstad’ en ‘Musical van Water en Land’.

Op zijn website Loeksband.nl en op YouTube presenteert Loek zijn liedjes als muzikale ansichtkaarten uit Noord-Holland. Vanuit het boek kan je dan ook regelmatig sfeerproeven met de liedjes die als gedichten in het boek en met de audio digitaal te vinden is op het internet. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel onder: ISBN: 978-90-8759-691-0

Website: Loeksband.nl / 06 42755013
Social Media: Facebook.com/loeksband

Muziek / Tekst: Loek Duinmeyer
Productie: Loek Duinmeyer

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing en artwork ontwikkeling? Neem dan een geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Loeksband – Amsterdam Hoofdstad” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This