Mattino – Bedstee

Artiest/Act Mattino
Titel Bedstee
Releasedatum 16-12-2022
Artikelnummer N.v.t.
Barcode N.v.t.
Label M.A.R.S. Worldwide
Genre Nederlandstalig / Nederpop / Pop
Playlists Volgen
Shops
Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Mattino Bedstee NL3XC2100008 3:21

Mattino lanceert met BEDSTEE laatste release van album OP DE GOEDE WEG

Een kerstplaat kun je het zeker niet noemen, maar dat de nieuwe single van Mattino meegezongen gaat worden bij de Kerstboom dat staat vast! En daarmee heb je wel gegarandeerd een vrolijke Kerst!

Deze dikke vette knipoog naar het levenslied is een vleugje volks, met een mespuntje pop, een korreltje cabaret en een snufje rock. Gemaakt als grap door drie vrienden om nooit uitgebracht te worden, was het direct de favoriet van Mattino’s schoonmoeder, zijn producer en de koffiejuffrouw!

Het is winter en het is koud, dus reik je liefste de hand en zing het met Mattino mee: Kom maar met me mee in m’n bedstee.

Het album OP DE GOEDE WEG werd eind 2021 reeds als fysiek album uitgebracht bij platenlabel M.A.R.S. Worldwide. Met de release van de single BEDSTEE zijn nu dan eindelijk alle tracks van het album ook online beschikbaar. Het superenergieke album staat vol recht-voor-z’n-raap teksten die tegelijk vrolijk en tot nadenken stemmen. Als ‘voormalig activist’ en ‘mislukte wereldverbeteraar’ legt Mattino zichzelf met genoegen op de pijnbank.

Is Mattino uniek?
Uiteraard is Mattino niet uniek! Je kunt hem vergelijken met allerlei muzikanten uit de afgelopen decennia. Hij is kneuterig als Het Klein Orkest, filosofisch als Lucky Fonz III, creatief met taal als De Jeugd van Tegenwoordig, cabaretesk als Merol, venijnig volks als Sophie Straat, geëngageerd als Froukje, dansbaar als Doe Maar, meezingbaar als Suzan en Freek, metrisch als Drs. P. en losgeslagen als Goldband…

In welk hokje past Mattino?
Hmm, is dat niet een beetje een ongepaste vraag?! Nee hoor! Mattino laat zich met alle liefde in een hokje plaatsen. Aan u de keuze: “intellectuele volksmuziek”, “geëngageerde politiek incorrecte meezingers”, “filosofische fuifnummers”, “psychiatrische polka” of gewoon “tenenkrommende kutmuziek”. Het is maar wat je smaak is…

Fans
Sinds het verschijnen van de eerste single van het album heeft Mattino in korte tijd een zeer divers en betrokken publiek aan zich weten te binden. De vaak bedrieglijk eenvoudige melodieën worden makkelijk meegezongen en staan op diverse Spotify meezinglijsten. De RTV-promotie van de single BEDSTEE wordt verzorgd door UltimateDisk.

Website www.mattino.nl
Info & boekingen Monique Ophorst / Multimo Media / moniqueophorst@gmail.com / 06 20425750
Socialmedia   TikTok
Muziek & Tekst Mattino, Guido Roos, Sander Visser
Productie & Arrangement Evert Zeevalkink, Jack van de Ven
Mastering Frans Hendriks
Studio Okapi, Rotterdam
Koor Mattino
Gitaar Evert Zeevalkink
Basgitaar Marco Dirne
Drums Jan Pohl
Toetsen Jack van de Ven
Fotografie Michael van Breemen
Artwork Mattino
Clipproductie Vincent Philipuy
RTV-Promotie en marketing Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Andere suggesties…

Share This