Ronnie Tober – Ode aan Ramses Shaffy

Artikelnummer UD17579
Barcode 8700001923569
Releasedatum 27-12-2017
Label UltimateDisk
Artiest(en) Ronnie Tober
Titel Ode aan Ramses Shaffy

 

Apple MusicZazellMegaMedia button

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Ronnie Tober Ode aan Ramses Shaffy NLQN71700164 2:58
02 Ronnie Tober & Dayén Kom in mijn armen vannacht NLQN71500201 3:16

Ronnie Tober brengt een ode aan Ramses Shaffy

Ronnie Tober en Ramses Shaffy‘Toen ik in 1965 in Nederland kwam, maakte ik kennis met platenmaatschappij Philips Phonogram door Willy Alberti. Tijdens mijn eerste nieuwjaarsreceptie van deze platenmaatschappij werd voor De Telegraaf een foto gemaakt van een aantal coryfeeën uit die tijd waaronder Ramses Shaffy, Mieke Telkamp, Johnny Lion en Conny Vandenbos. Als nieuweling in de stal werd ik toegevoegd aan dit rijtje’, weet Ronnie zich nog te herinneren.

Na dit fotomoment vroeg Ramses Shaffy aan Mieke Telkamp wie die jonge gozer was. ‘Ik kende het woord gozer niet en dacht in eerste instantie dat het een scheldwoord was. Mieke vertelde tegen Ramses dat ik zanger was en al bij Willem Duys in de uitzending mocht aanschuiven. Daarnaast gaf ze aan dat ik ook voor president Kennedy had gezongen. In de loop van de jaren trof ik Ramses diverse keren en werd gevraagd om samen met hem een interview te doen voor het tv programma Twen van de NCRV. Dat heb ik toen gedaan en leerde hem kennen als een imposante man’, vertelt Ronnie.

Ronnie Tober reikt cd uit aan Maaryen Heijmans

Ronnie Tober reikt zijn nieuwe cd ‘Ode aan Ramses Shaffy’ aan Maaryen Heijmans uit. Maarten speelde de hoofdrol in de @AVROTROSpers Tv serie Ramses. Het werd een bijzondere ontmoeting.

Vele jaren later verscheen er na het overlijden van Ramses Shaffy de DVD ‘Ramses Shaffy Laat me’. ‘Die DVD ging over het leven van hem. Tijdens de uitreiking verbaasde het me dat juist dat interview dat ik als 18 jarige jongen met hem had deel uitmaakte van de DVD. Een paar maanden geleden was ik bij de première van ‘Liesbeth de musical’ en raakte ik in gesprek met Liesbeth List. Ze wist dat ik een leuke connectie met Ramses had gehad. Nadien dacht ik weet je wat : ‘Ik ga een paar van zijn mooie liedjes verwerken in een medley. Het zijn prachtige liedjes die door mij opnieuw onder de aandacht worden gebracht. Het resultaat is ‘Ode aan Ramses Shaffy’ welke opgenomen is bij Harald Queens in de HQ Studio te Tilburg. Mijn duet ‘Niemand zoals jij ‘met Ali B heb ik daar ook opgenomen en deze samenwerking beviel me heel erg goed’, aldus Ronnie Tober.

Hoogstwaarschijnlijk volgt de clip begin 2018. Ronnie heeft een bomvolle agenda voor de feestdagen en heeft geen tijd om de clipopname op korte termijn te plannen. ‘Omdat ik dit jaar 55 jaar actief ben als zanger en 50 jaar samen met m’n partner Jan hebben we veel dingen te vieren. Dat vind ik ook heel erg belangrijk. Die clip komt later wel….

Info & boekingen: Erwin Fillee / 06-22334175 / info@fillee.nl
Website: Tober.nl / Socialmedia: Facebook

Muziek / Tekst 1: * a – A. Dona / H. P. de Boer * b – F. Mijts / R. Shaffy * c – R. Bos / R. Shaffy
Muziek / Tekst 2: D. Theunissen
Productie: Jan Tober Jochems
Studio: HQ Studio Tilburg

Plug: Dennis van der Kraan / Score Promotions

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing en artwork ontwikkeling? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ronnie Tober – Ode aan Ramses Shaffy” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This