Walter – I was made for loving you

Artikelnummer SR14037
Barcode 8700001852432
Releasedatum 21-02-20144
Label Storm Records
Artiest(en) Walter
Titel I was made for loving you

 

ZazellMegaMedia button

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Walter I was made for loving you NLMN31200004 3:28

Walter met jazzy versie van ‘I was made for loving you’

De basis van Walter bestaat uit Wally Preyll (zang) en Peter van Leerdam (toetsen en achtergrondzang). Na een jarenlange muzikale samenwerking voor en achter de schermen vonden deze 2 ras muzikanten dat het tijd werd voor een gezamenlijke act. Hierbij ontstond het idee om klassieke rock- en hedendaagse popsongs in smaakvolle jazzy arrangementen om te zetten.

Onder de naam “Walter” heeft dit idee verder gestalte gekregen en is inmiddels een aanzienlijk repertoire opgebouwd, variërend van rustig tot uptempo. Dit resulteerde in het smaakvolle gelijknamige album waar klassiekers als “I was made for loving you” en “Smoke on the water” in een heel nieuw daglicht komen te staan. Maar ook meer eigentijdse nummers als “With or without you” en “You’re beautiful” ontbreken niet.

“Was made for loving you” is de 1e single van het album dat reeds vlak na de release op #1 stond van de downloadlijst van de SBS6 online shop en zelfs gebombardeerd werd tot Wereld album bij Radio 5!

Het album bevat 13 tracks waarbij bekende songs uit de pop- en rockhistorie op smaakvolle wijze met een jazzy saus worden overgoten. Bij een aantal tracks wordt het duo muzikaal bijgestaan door de ervaren saxofonist Howard Sie. De CD wordt afgesloten met de bonustrack “Don’t give up”, een duet met zangeres Daisy. Het warme stemgeluid van Wally Preyll en de sfeervolle arrangementen van Peter van Leerdam maken deze CD tot een zeer prettige luisterervaring.

Nu al zijn de kritieken lovend. Walter Preyll en Peter van Leerdam voegen iets aparts toe aan het bestaande muziekaanbod in Nederland, zo concluderen muziekkenners. Niet voor niets zijn zij met hun smaakvolle jazzy arrangementen onlangs opgenomen in de stal van het exclusieve boekingskantoor “House of Bookings”, dat onder andere ook Loïs Lane en de Edwin Evers Band vertegenwoordigt.

Meer info: Walter.nu
Boekingen: Houseofbookings.nl

Muziek / Tekst: D. Child, P. Stanley, Vini Poncia
Producer: Peter van Leerdam
Executive producer: Wally Preyll

RTV Promotie & Marketing: HubscH Media / +31 (0)6 11078010

Release-uitvoering, rtv promotie ondersteuning, content management, artworkbegeleiding en labelcopy verzorging: UltimateDisk.

Wilt u UltimateDisk ook inzetten voor uw cd-persingen, releases, promotie, artwork ontwikkeling, studio producties en videoclip producties? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Hit/Media Facts:
21-02-2014 – Start van de officiële promotie periode
21-02-2014 – Release

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Walter – I was made for loving you” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This