Marc Didden – Bling Bling

Artiest/Act Marc Didden
Titel Bling Bling
Releasedatum 25-09-2023
Artikelnummer UD23020
Barcode 8719884117545
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Limburgstalig / Pop / Theater
Shops Amazon Music
Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Marc Didden Bling Bling (Limburgstalig) NLQN72300023 3:24
02 Marc Didden Bling Bling (Nederlandstalig) NLQN72300024 3:22

Marc Didden met carnavaleske song ‘BLING BLING’

In de theatershow ‘Tweevoud’ van Marc Didden met acteur Han Rutten zat de carnavaleske song ‘Bling, Bling’. Een lied over hoe mensen zich vandaag de dag verfraaien met gouden kronen, tatoeages, opgespoten lippen en siliconen. Het lied werd in de show ingeleid door een ludieke conférence en vervolgens schalde het lied door de boxen. Bij elke uitvoering wist Marc de zaal mee te laten deinen en zingen met het aanstekelijke refrein. Nu wordt dit lied uitgebracht door het label UltimateDisk. Op de digitale uitgave staat zowel de Limburgstalige (track 1) als de Nederlandstalige versie (track 2) met elk een unieke op maat gesneden tekst.

Marc Didden schreef zelf de beide teksten en de muziek werd gemaakt door componiste Rinie Houben. Samen werkten ze al aan meerder liedjes, zoals ‘Wij’ en ‘Liefhebben’. Dit waren echter luisterliedjes, maar dit nieuwe nummer heeft een duidelijk feestelijk karakter. ‘Ik wilde echt eens iets anders. Daarnaast als je een programma samenstelt kun je niet alleen maar werken met mooie ingetogen nummers. Je moet zorgen voor afwisseling, zowel inhoudelijk als muzikaal,’ aldus Marc.

Voor de het arrangement en de opname tekende niemand minder dan Theo Breuls. Marc zegt over hem: ‘Theo heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de muziek. Hij werkte 21 jaar bij Telstar Music in Weert en boekte daarna grote internationale successen met Hein Simons, Erik en Sanne en Dana Winner. Ook maakte hij volkstümliche arrangementen voor Franky Boy, Juul Kabas en Ria Valk, dus hij was de aangewezen persoon voor dit lied.’

Marc Didden en Han Rutten brengen hun theatershow ‘Tweevoud’ als het duo Marc en Rutten. Een verwijzing naar onze demissionaire minister-president, maar voor de rest heeft het duo niks met de politicus te maken. Hun voorstelling zit wel boordevol conférences, typetjes, korte verhalen, poëzie en liedjes. Het is een programma waarbij het nodige te lachen valt, maar de ontroering wordt ook niet geschuwd. De voorstelling ‘Tweevoud’ is nog steeds te boeken voor kleine theaters, buurthuizen en bibliotheken.

Info & boekingen E-Vers Marc Didden / mfw.didden@gmail.com / 06-24520622
Socials   X-logo
Muziek / Tekst Rinie Houben / Marc Didden
Productie & Arrangement Theo Breuls
Studio Theo Breuls Music Productions
Gitaar, Percussie, Accordeon, Blazers Theo Breuls
Koor Theo Breuls
Artwork Marc Didden
Clipproductie Er is van deze release geen videoclip beschikbaar!
Plug & RTV-Promotie Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Andere suggesties…

Share This