Erwin Fillee – Hou me vast

Artiest/Act Erwin Fillee
Titel Hou me vast
Releasedatum 25-04-2024
Artikelnummer UD24015
Barcode 8719884131312
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Party / Levenslied
Playlisten VBRO-Plus (B-rotatie). Radio Halloo (Playlisted)
Shops Amazon Music
Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 Erwin Fillee Hou me vast NLQN72400034 2:55

Erwin Fillee komt met lekkere stijldansvoorjaarsplaat ‘HOU ME VAST’

Al bijna 40 jaar heeft Erwin zijn sporen verdiend in de vaderlandse muziekindustrie. Erwin is een duizendpoot, begon met talentenjachten van Radio Veronica’s ‘Kreun die Deun’ gepresenteerd door Will Luikinga, tot aan Hollandse Hits alwaar Peter Teekamp en Adje Bouman hem begeleidden.

Dat was in het jaar 1985 en 1986. Erwin maakte een door Adje Bouman geproduceerd carnavalskraker ‘Snuit je neus’ tot een regelrecht succes waarbij Radio Veronica het alleenrecht had om te draaien.

In 1990 zat hij bij Jordaancabaret ‘Jolijt’ uit Amsterdam en in 1993 startte hij zijn eigen cabaretgezelschap ‘Oud Amsterdam’ met bekende oudere artiesten zoals zijn oom, imitator en conferencier Dick Engelbracht, cabaretière Mary Scotty en pianist Jaap Daniëls van het in de jaren 50, 60 en 70 beroemde duo Ans en Jaap Daniëls. Tegelijkertijd had Erwin een duo-programma ‘De Vrolijke Noot’ met operettezangeres Fien Westerveld. Artiesten die volop meededen in het schnabbelcircuit en die bekend waren van radio en TV.

Erwin maakte platen, ook met de ‘Algemene Verkeersdienst Driebergen’, ‘Heb je gedronken, laat je auto staan’ en ging werken als platenplugger, producer en talentscout bij de regionale platenmaatschappij Reel Record uit Nibbixwoud van studiobaas Harry op den Kelder.

Vele single- en album-cd’s volgden, produceerde voor omroep MAX De TV-show ‘50 jaar Ronnie Tober’ in 2013 en organiseerde vele evenementen. Werd regelmatig uitgenodigd om op te treden voor emigranten in Nieuw Zeeland, en deed de opening in 1989 van het ‘Hollandse Dorp’ in Auckland met de Nederlandse consul mr. Alex van Heeren. Vormde jarenlang een feestduo met Patrick Cousijn alias De ErPa’s. (Erwin, Patrick).

Erwin is volgend jaar 20 jaar getrouwd met ‘Veronica’s Sterrenjacht’ winnares (1989) Willeke D’estell en is inmiddels zo’n 17 jaar vaste geluidsman van good old Ronnie Tober.

Zo af en toe weer een liedje op te nemen blijft gewoon leuk vandaar dit nummer ‘Hou me Vast’. De release en promotie wordt weer verzorgd door UltimateDisk. Erwin heeft zijn clip opgenomen in het prachtige Mahmutlar Alanya in het mooie Turkije. Danst u even mee?

Website www.fillee.nl / info@fillee.nl 
Info & Boekingen Kick van der Vooren / +31 6 1246 4141
Socialmedia  
Origineel Bobby Prins – Hou me vast (2013)
Muziek & Tekst Henk van Broekhoven (John Spencer)
Productie Marco Luesing, Erwin Fillet
Arrangement Marco Luesink
Studio Studio Evolution – Wehl
Clip-productie Erwin Fillet
RTV-promotie Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Andere suggesties…

Share This