de Wannebiezz – Drie vingers in de lucht

Artiest/Act de Wannebiezz
Titel Drie vingers in de lucht
Releasedatum 01-05-2024
Artikelnummer UD24016
Barcode 8719884131527
Label UltimateDisk
Genre Nederlandstalig / Pop / Party / Volks
Playlists RADIONL (B-rotatie), BingoFM, Gigant FM, UnityNL (B-rotatie), VBRO (A-rotatie)
Shops Amazon Music

Beschrijving

Nr Artiest Titel ISRC Tijd
01 de Wannebiezz Drie vingers in de lucht NLQN72400035 2:18

Drie vingers in de lucht voor de Wannebiezz

De mannen van de Wannebiezz hebben het weer voor elkaar, hun nieuwe single is wederom een oorwurm van jewelste! Denk aan eerdere knallers als ‘Goeiemorge Zonneschijn’, ‘Want het is zomer’ en ‘Vandaag mag nooit meer overgaan’, deze nieuwe krijg je ook niet meer uit je hoofd.

Nu we allemaal de regenachtige wintermaanden achter ons hebben, gelaten en dringend behoefte hebben aan langdurige zonneschijn, hebben de Wannebiezz een klassieker in een vrolijk zomerjasje gestoken.

Het origineel van ‘Drie Vingers in de lucht’ stamt uit 1958 en is in Nederland uitgebracht door inspiratiebron Het Cocktail Trio. In de jaren daarna is het meerdere malen in diverse varianten uitgebracht, maar nooit zoals de Wannebiezz dat nu hebben gedaan. Al jaren gebruiken de Wannebiezz de drie vingers als symbool voor de 3 leden van het vermaarde gezelschap en ze vormen samen de W van Wannebiezz. Het wordt gebruikt als begroeting en om te zwaaien tijdens de optredens.

Het Rotterdamse trio heeft er multifunctionele handjes van laten maken, die vervolgens ‘bijdehandjes’ genoemd, en dus vonden de heren dat er ook een lied over gemaakt moest worden. Dat is gelukt, stuk voor stuk bezingen ze een minder gelukkige ervaring waarna ze, als variant op: ‘Zeg maar dag met je handje’, ‘Zwaai maar met je bijdehandjes’ zingen. Zoals dat bij de Wannebiezz past geven ze ook hier weer een positieve draai aan de bezongen gênante situaties.

Het is gegarandeerd dat zowel de melodie als de kreet ‘Oe-ie-oe-a-a’ zich tussen de oren nestelt en de hele dag niet meer uit je hoofd gaat, maar dat is dan ook iedereen gegund! De release van ‘Drie vingers in de lucht’ wordt weer verzorgd door het label UltimateDisk en de plug door Nel van Olm.

Website www.dewannebiezz.nl
Info & boekingen www.showenzo.nl / info@showenzo.nl /+31 10 4350865
Socials  
Origineel David Seville – Witch Doctor (1958)
Muziek & Tekst Ross Bagdasarian
NL-tekstbewerking Arie van Ballegooie, Rocco di Cabrio, Gilles de la Tourniquette
Productie & arrangement Kees Tel
Studio Kees Tel Pro
Mastering Kees Tel
Clipproductie SHOW en zo – Studio
Fotografie N.v.t.
Artwork Bart-Works.nl
Plug Nel van Olm i.s.m. UltimateDisk
Release & Content Management Maurice Edelenbosch / UltimateDisk (a division of Ultimate Management)

Wil je UltimateDisk ook inzetten voor de uitvoering van cd-persingen, releases, promotie, marketing, artwork ontwikkeling en/of Buma-Stemra-Sena administratie? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op!

Andere suggesties…

Share This